torstai 16. huhtikuuta 2015

Ihan vain arkea

- Lunta.  Kuvan on ottanut Kaisu Kukkonen.

Olemme olleet täällä jo yli viikon (!) Aika on mennyt todella nopeasti. Koulu ja tuntisisällöt alkavat pikkuhiljaa tulla tutuiksi. Samoin myös opettajat. Oppilaat eivät ole noteeraaneet meitä juuri ollenkaan. Olin kyllä tietoinen jo etukäteen tästä. Noh, jospa sitä kuitenkin tutustuisi vielä heihinkin.

Säät täällä ovat olleet todella vaihtelevia. Viikonloppuna tarkeni toppi päällä ja keskiviikkona satoikin sitten aamulla lunta/räntää. Täällä on muutenkin tuullut ja satanut aika paljon. Pari tuntia sitten ukkonenkin taisi jyristä. Sinänsä hyvä että sataakin, koska täällä on todella voimakas katupöly ja olenkin saanut yskiä aikalailla ja nauttia hiekasta silmissä ja hiuksissani :D Mutta kevät on aina hankalaa aikaa ja ei voi tietää kuinka pukeutua suomessakaan.

Arki meillä on mennyt koulussa ja illat kotona koomaillessa. Koulu alkaa meillä yleensä yhdeksältä. Päivien pituus vaihtelee ja välillä on hyppytuntejakin. Tunnit ovat koostuneet enimmäkseen mallin tai asetelman piirtämisestä tai maalaamisesta. Todella hyödyllistä ja opetus on ollut hyvää. Vaikkakin opetuskieli onkin sekoitus suomea/viroa/englantia.


- Hiilityö. (Aikas kauhea)

- Tätä rupean huomenna tussaamaan.





- Akryylimaaleja.

- Näkymä ikkunasta. Mukaan piti ottaa joku esine, joka on sisäpuolella.


- Koulun vessan roskistarra.

- Kolmoskerroksen vaaka joka näyttää parikytä kiloa liian vähän.

- Mallista piirtämistä hiilellä...
- Joo liian iso pää.... tiedän..

Keskiviikkona koulun jälkeen kävin Kaisun kanssa Tartu Kunstimajassa eli Tarton Taidetalossa. Tässä suora lainaus. "Tarton Taiteilijoiden Unioni on osoitteessa Vanemuise 26 taidesaleissa järjestänyt näyttelyitä talon valmistumisesta lähtien vuodesta 1959. Aluksi näyttelyitä pidettiin ainoastaan Kunstimajan toisen kerroksen salissa. Kaikki näyttelyt ovat taiteilijoille että kävijöille ilmaisia. " 




- Matkanvarrella oli oikea kummitustalo.

- Erinomainen avaimien säilytyspaikka.

- Tartu Kunstimaja...


- .. Art House elikkäs Taidetalo.

Katsoimme kaksi eri näyttelyä ja kävimme samassa rakennuksessa sijaitsevassa taidetarvikeliikkeessä. Yläkerrassa oli esillä Veiko Klemmerin "Avamaa"-näyttely, joka koostui enimmäkseen isoista akryylimaalauksista. Alakerrassa oli taas nähtävillä litografiaa eli Ausma Smiten "Ma olen teel / I am on the Way.

Näyttelykierroksen jälkeen palasimme kotiin ja totesimme että pyykkikone ei suostu toimimaan. Toivottavasti koneen saisi nyt pelittämään, kun ei käsinpesu oikein houkuta.

Torstaina meillä jatkui mallista piirtäminen.


- Hiilellä piirrän.

- Jäi kyllä kesken tämäkin.


- Kotona piirustelua.

- Kortit lähtivät mukaani Kunstimajasta.

- Fridat taas.

- Aloitin neulomaan patalappua akryylilangasta. 


Tämmöistä täällä. Toivottavasti huomenna ei sada.

<3 Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suapi kommentoida :)