keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Vappuvieraita ja vapun viettoa Virossa


- Viimeisimmästä postauksesta on kulunut jo yli viikko ja tähän on syynä ollut vain kiire. Viime viikon erikoiseksi teki se, että meillä oli vieraita!

Keskiviikkona lähdimme Lux Expressillä kohti Tallinnaa hakemaan vapun viettoon Martan, Valtsun ja Kallen. Matka Tallinnaan kesti kolmisen tuntia, oli 180 kilometriä pitkä ja maksoi 10,80 euroa. Ei paha. Tallinnaan päästyämme otimme taksin satamaan. Tallinnassa emme käyneet juuri missään kiitos älyttömän rankan sateen ja tuulen. Kengissäni oli oikea valtameri. Argh :/

Meillä on aikas omalaatuiset kodinkoneet ja pyykinpesukone on keksinyt uuden tavan käynnistyä. Uunissa ei uskalla erikoisempia kokkailla. Pannukakun sain kuitenkin onnistumaan.



- Vegaaninen pannukakku kauramaitoon.


- Virkkasin bussimatkojen aikana meille patalapun akryylilangasta.

- Bussissa pystyi katsomaan mm. leffoja.


- Kävin Martan ja Valtsun kanssa Tallinnassa Vegan Restoran V.ssä. 

- Ruokaa.

-Martan annos.




- Maruski on tohkeissaan.

- Kiireellisen aikataulun plus huonon sään takia emme jääneet Tallinnaan pidemmäksi aikaa. Köröttelimme sitten Lux Expressillä takaisin Tarttoon.

- Martta tsekkaa valikoimaa.



- Marilyn Mansonia löytyypi.



- Mie virkkaan. ( Huom! Sukat kuivumassa! )


- Ikkunalaudalta on hyvä kytätä naapurisalille ja naapurin kissaa.

Seuraavana päivänä miulla oli koulua ja kävin työstämässä hyppytunnilla savipärstää. Argh! Koulun jälkeen näin tätiä ja hänen miestään. Heillä on asunto asunto Pärnussa, jossa he lomailevat useasti. Treffien jälkeen suuntasin Martan kanssa piknik-eväiden ostoon.

- Savipää.

- Savipälli.

- Kaksi pälliä.

- Malliakin tuli viikolla piirreltyä.

- Tädin kanssa.

- Martta ja täti.


- Tartossa oltiin vietetty viikko jo kevätpäiviä http://www.studentdays.ee/et ja vappuaattona kadulla marssi oppilaiden kulkue. Mukana oli myös suomalaisia. Pormestari luovutti opiskelijoille 24 h kaupungin avaimet käyttöön. Miulla ei ole valitettavasti kulkueesta kuvia. Ihmisillä oli täällä päässä erilaisia hattuja ja itse sonnustauduin AMK-hattuuni. Eräältä täkäläisestä kyselin hänen hatustaan. Kyseessä oli ilmeisesti jonkin yliopiston ainejärjestön (?) lakki. Eri hattujen lisäksi täällä näkyi noidiksi pukeutuneita ihmisiä. Tapa on tullut alkujaan Saksasta, koska siellä vappuyö tunnetaan noitien ja taikuuden yönä (Walpurgisnacht). Vappu onkin Virossa vanha juhlapäivä jonka juhlinta perustuukin valpurinpäivään ja täällä taikuus näkyi noidiksi pukeutuneina ihmisinä ja luutakauppoina. Myös kokkoja on tapana polttaa vappuna.

- Mie medianomi-lätsä päässä. Keltainen nauha puuttuu säästösyistä.

- Tässä erään täkäläisen hattu.

- Toinen kuva hatusta.

- Suutelevat opiskelijat.





- Seuraavana päivänä alkoi lätkän mm-kisat ja koska meillä ei ole telkkaria, niin menin Valtsun kanssa katsomaan läheiseen baariin, Illegaardiin peliä. 

- Peli tuli maikkarin sporttikanavalta.



- Viikonloppu hujahti nopeasti ja vieraat lähtivät sunnuntaiaamuna klo seitsemän bussissa. Muutama päivä täällä ei riitä millään vaan tänne kannattaa tulla pidemmäksi aikaa. Lisäksi olen tainnut sairastua Tartton syndroomaan. Kerron tästä syndroomasta myöhemmin.

Tälläviikolla meillä on ollut savimuotoilua. Sain pään "valmiiksi" ja aloitin tekemään jalkaa. Savitöille tehdään täällä niin, että kun ne ovat valmiita työstään voi ottaa kuvan ja sen jälkeen savet nakataan pois uusiokäyttöön. Työt siis tuhotaan eikä niitä polteta.

- Ei se ihan täydellinen ollut.



- Tämmöistä täällä. Perjantaina viimeistään uusi postaus :)

<3 Laura












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suapi kommentoida :)